Tulorekisteri ja kotitaloudet

February 9, 2018
Tulorekisteri

Kotitalouksien ja yksityishenkilöiden maksamista palkoista pitää tehdä ilmoitukset tulorekisteriin 1.1.2019 alkaen.

Kotitalouden ilmoitukset

Velvoite tehdä palkkailmoitus koskee myös kotitaloustyönantajia. Periaatteessa systeemi on ihan samanlainen kuin yrityksilläkin.

Aikaisemmin yksityinen työnantaja saattoi jättää tekemättä vuosi-ilmoituksen, jos palkat jäivät alle 200 euroon vuodessa. Näitä rajoja ei enää ole, vaan kaikki tulot pitää aina ilmoittaa summista riippumatta.

Kotitalouden pitää tehdä palkkailmoitus viimeistään palkanmaksukautta seuraavan kuukauden 5. päivänä. Tässä yksityinen palkanmaksaja saa helpostusta verrattuna yrityksiin, joilla on nopeampi aikataulu.

Kotitalous voi tehdä ilmoituksen itse tulorekisteri.fi:n verkkopalvelussa tai käyttää jotain palkanmaksupalvelua, joka hoitaa ilmoitukset automaattisesti sähköisesti tulorekisteriin.

Yksityinen työnantaja voi myös tarkistaa tekemänsä ilmoitustiedot tulorekisterin palvelusta.

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennystä ei voi ilmoittaa tulorekisterin kautta. Verohallinnolle pitää tehdä ilmoitus erikseen. Sen voi tehdä joko verkossa tai paperisella ilmoituksella.

Kotitalous voi vähentää 20 % palkoista ja kaikki työnantajan osuudet sivukuluista (eläkemaksut, TVR, vakuutusmaksut jne.). Saat hyödynnettyä kotitalousvähennyksen tehokkaimmin toimimalla itse työnantajana. Saat samalla rahalla enemmän työtunteja, kuin ostamalla saman työn yritykseltä.

Yksityisen hoidon tuki

Yksityisen hoidon tuki on myös palkkailmoituksessa mukana ja työnantajan ilmoittaa sen tulonsaajan ilmoituksessa. Sille on oma kohtansa tulorekisterin tulolajikoodeissa.

Kotitalouden palkat Palkkaus.fi:llä

Palkkaus.fi on yrityksen palkanmaksupalvelu, jota käyttämällä hoidat työntekijöiden palkanmaksun vaivattomasti ja ilman opettelua. Palkkaus.fi-palvelu on yhdistetty suoraan tulorekisteriin.

Kaikki palkkaan liittyvät ilmoitukset ja tilitykset eri tahoille menevät automaattisesti oikein. Työntekijä saa nettopalkan tililleen ja palkkalaskelma lähetetään sähköisesti. Arkisto palkanmaksuista ja yksityiskohdista säilyy palvelussa. Saat myös tarvittavat työnantajan vakuutukset suoraan palvelusta. 

Maksat käytöstä vain palkanmaksukohtaisesti (4–10€/palkanmaksu), ei kk-maksuja tai sitoutumispakkoa.

Kokeile palkkalaskuria

Ota Palkkaus.fi käyttöön ilmaiseksi

Terttu Lukumies

Palkanlaskennan asiantuntija, Palkkaus.fi ja Salaxy.com

Kysy neuvoa!

Haluatko esittely Palkkaus.fi-palvelusta?

Tarjoamme yrityksille tai yhteisöille sekä tilitoimistoille modernin verkkopalvelun, jolla palkanlaskennan ja palkanmaksun voi hoitaa kätevästi yhdellä maksulla palvelussa.

Jätä viesti ja olemme sinuun yhteydessä!

Jätä viesti

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Related Posts